Lotteri

Livet är ett lotteri. Riskerar man inget vinner man inget…
Men vad riskerar man om man vill få chansen att vinna en miljon i DatumLotteriet som Prostatcancerförbundet nu ställer sig bakom? Det kom ett reklambrev idag undertecknat av Ivan Bill, ordförande i Prostatacancerförbundet. Men trots att jag läst brevet minst tre gånger hittar jag ingen uppgift om vad det kostar att deltaga. Garanterad vinstchans på 1000000 varje månad, skattefritt och ”Inga avgifter tillkommer” står det. Utöver vad, undrar jag med tilltagande irritation. Är det tillåtet att vara så otydlig gentemot tilltänkta konsumenter? Letar på Datumlotteriets hemsida och får till slut fram att det rör sig om en prenumeration och att lottpriset är 150 kr – per månad.
Av vinstplanen utläser jag att chansen att vinna en miljon är en på etthundratusen, och chansen att vinna åtminstone en ny lott är drygt femton på etthundra. Vi får väl se hur många som tar chansen. Ett annat alternativ är ju att sätta in pengarna på Prostatacancerfondens konto Bg 900 – 1017 eller Pg 90 01 01 – 7. Då slipper man oroa sig för att pengarna ska hamna i fel fickor.

Annonser

2 kommentarer

Under Allmänt

2 svar till “Lotteri

  1. Lasse

    Väldigt negativt om det nya Datumlotteriet. Ge lotteriet en chans. Jag kommer i håg alla negativa nyheter och inlägg när Postkodloteriet startade. Många av dessa organisationer får mycket mer pengar via lotteriet än via sina 90-konton. /Lasse -positiv till nya idéer

  2. Bernt

    Hej Lasse! Även jag hoppas att lotteriet ska bli en framgång för de inblandade organisationerna. Men då är det nödvändigt att det hela sköts professionellt och snyggt, och utskicket, med de informationsbrister som min kritik gällde, bådade inte riktigt gott.
    M v h
    Bernt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s