Fråga oss!

Det finns kanske saker som man skulle vilja men inte vågar fråga. Här har du möjlighet att ställa frågan och få svar av en ”expert” – i föreningen finns kamrater som själva har personlig erfarenhet av olika behandlingsalternativ. Föreningen har också tillgång till viss medicinsk fackkunskap. Vill du vara anonym så försöker vi svara här på bloggen. Vill du ha ett personligt svar så får du fylla i namn och telefonnummer eller e-postadress.

Annonser

9 svar till “Fråga oss!

 1. M (namnet dolt av admin)

  Hej,
  Känner då och då oro, när jag ibland har aningen småverk/stickningar eller obehag nedanför urinblåsan. Är ”bara” 38 år och har aldrig haft urinvägsinfektion vad jag vet om. Känner av det nästan endast då jag suttit mycket i bilen eller på jobbat och lutat över magen. Ibland vid hög stress.
  Min fråga är helt enkelt, om man på något enkelt sätt kan boka tid någonstans för en undersökning.

 2. Bernt

  Hej, M och välkommen till CaPriNs blogg!
  jag är inte riktigt säker på vad du menar med nedanför urinblåsan, men jag är säker på att dina besvär inte tyder på någon elakartad sjukdom. Det skulle eventuellt kunna röra sig om någon form av bråck, men troligare att det handlar om spänningsbesvär från musklerna i bukväggen eller underlivet. En allmänläkare/distriktsläkare kan säkert ge dig ett lugnande besked.
  Enklast är väl att kontakta närmaste vårdcentral och be om en undersökning.

  Vänliga hälsningar
  Bernt Kjell

 3. stephan tolstoy

  Hej!
  Läst om second opinion och om 2ndView där jag är VD! Mycket tacksam att vi finns med, men skulle gärna vilja rätta till en den missförstånd i beskrivningen. Hur gör jag det?
  Bästa hälsningar Stephan

  • Bernt

   Enklast är att skriva en kommentar direkt i anslutning till det aktuella inlägget, i rutan under detta (det står Lämna ett svar men borde egentligen stå Lämna en kommentar). Jag får då ett meddelande om att en kommentar är lämnad och kan publicera den.
   Vänliga hälsningar
   Bernt Kjell

 4. Anonym

  Kan ni hjälpa min partner som har drabbats av impotens och som han lider mycket av. Han är mycket deprimerad och han har varit hos läkare men det verkar inte som de riktigt förstår hur han mår. De tycker att han skall resa bort och vila men jag vet att om han gör det så får ännu mer tid att tänka på detta som bekymrar honom mycket. Vårt förhållande har varit mycket bra innan detta hände för 9 mån sedan.
  Finns det någon hjälp?

 5. Hans Zetterling

  Hej! Eftersom du frågar på denna sida antar jag att din make fått diagnosen prostatacancer och kanske till och med är behandlad på något sätt. Impotensproblemet är då med största sannolikhet medicinskt betingat och jag förstår därför inte att läkarna inte kan hjälpa honom (er). Det finns alltid hjälp att få det har jag erfarit. Först och främst bör både du och din make sätta er in i de medicinska orsakerna genom att läsa på. Det finns hos de flesta läkemedelsföretagen bra broschyrer, sitter just med en som heter Lust och förmåga utgiven av Pfizer AB (www.potenslinjen.se). Gör sedan ett förnyat läkar- eller kuratorbesök så får ni hjälp. Större sjukhus har även sexologmottagningar.

 6. Lisbeth

  Tack för mailet! Nej, det gäller inte prostatacancer.
  Vi skall naturligtvis följa de råd vi fått av er.
  i hoppas ju på att vi någonstans skall få hjälp. Finns det någon specialklinik i Malmö?
  Tack för er hjälp!
  Lisbeth

 7. Anonym

  Hej jag är 67år och har gjorde mitt 2,dra PS prov i våras visade då 5,3
  Det hade alltså givit sig av uppåt, eftersom jag hade 1,5 för ca3år sen.
  Kan säga att jag tog proverna var väl mer en slump o nyfikenhet på
  mitt PSA då jag hört att man bör kolla sig.Nåja med det senaste värdet
  så remitterade ”min” doktor mig till kirug/urolog för kontroll. Där tog man
  10 cellprover och fann en mindre cellförändring på ett av proven.Urologen
  beskrev för mig olika möjligheter till behandling men samtidigt lugnade mig
  att jag inte behövde känna någon akut oro.Jag fick möjlighet att fundera hur jag ville göra alt op-strålning-eller fortsätta med kontroller.Jag har inte svårt med att kasta vatten och min prostata är inte stor enl, urologen.
  Jag skulle fundera en vecka och sedan ge besked.Efter en vecka kände
  jag mig lika ovetande vilket som är bäst.Vi kom då fram till att jag skulle vänta en månad och då lämna ett nytt PSA;prov.Efter 1mån, visade höjning
  till 6 alltså gått upp 0,7 enheter. Ny disskution urologen förordar operation
  med robot ,men om jag vill kan jag också välja fortgående kontroller med cellprov.Nu skall jag fatta beslut (svårt ) och meddela sköterskan samt skriva in mig. Kan säga att ju mer man blir insatt ju mer växer oviss oro!

  • Bernt

   Hej! Verkligen ett svårt val, men om du är frisk för övrigt verkar urologens förslag helt rimligt. Men det är ingen panik med att bestämma sig, man kan mycket väl välja att hålla din cancer under noggrann uppsikt ett tag. En operation går ju trots allt inte att göra ogjord. Hoppas på det bästa för din del!
   M v h
   Bernt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s